Alt er fullendt
For hundre år sida i dag, søndag den 8. februar 1920, var det ikke så gode forhold i nordre havn i Helsinki under klubbløpet til Helsingfors skridskoklubb. Julius Skutnabb vant de to resterende distansene på 2.37,2 og 19.49,9. Milseieren delte han med Waldemar Bergstrm. De gikk dødt løp i par. Sikkert underholdende for det frammøtte publikummet, noen hundre var det vel.
Det var brukbare forhold andre dag av det svenske mesterskapet på Stockholms stadion, men det er ting som tyder på at de fikk besøk av litt fønvind utpå kvelden de også. Eric Blomgren vant begge dagens SM-titler med 2.29,3 og 9.06,3. Axel Blomqvist tok sølv på 1500 m med 2.33,4 foran Karl-Arvid Hagstedt 2.36,6. Hagstedt tok sølv på 5000 m med 9.30,8 og Samuel Carlsson fra SASK tok bronse med 9.35,4.
Men det var altså i Norge det skjedde. Været denne søndagen var ikke så godt som dagen før. Det hadde blåst opp en frisk bris fra sør og termometeret hadde gått opp til 4–5 varmegrader. Isen var fortsatt ganske fast og hard, men ikke så stålblank som dagen før. Tribunene var helt tettpakka nå, alt som var igjen av billetter var solgt tross de stive prisene. Ville de solgt like mange av disse dyre billettene hvis Oscar hadde seira på begge distanser første dag og alt egentlig var avgjort?
Oscar forteller at han hadde gått og lagt seg med en gang han kom hjem etter tapet mot McLean. Men soving blei det mindre av. Han blei liggende og gruble og fantasere om hva han skulle gjøre av seg hvis han tapte denne matchen. Kina ville kanskje være langt nok vekk. Han forteller at han til og med fabulerte om å sette seg ei kule for panna. Timene gikk på denne måten og han ba legene sine tynt om å få sovepulver, men de nekta plent, det ville svekke de fysiske evnene hans foran konkurransene dagen etter. Fikk han et øyeblikks blund på øya så var han straks inne i et slikt mareritt der man går og går og ikke kommer av flekken.
Til slutt måtte han stå opp og gjøre seg klar. Han hadde en avtale med grosserer Willbergh om å bli henta kl. 12, og når han går ut for å sette seg i bilen med kona, hører han ei ytring fra folkemengden som hadde samla seg rundt utgangen i Bogstadveien. – Ågubbavarmeivæl så bleik som’n er! Ikke det mest oppbyggelige.
Oscar var tidlig ute på banen og folk var helt ville, mange hadde nok fyrt godt opp tross forbudet. Kongefamilien ankom noen minutter før 13, nå er også dronninga med. Oscar svinger innom dem for å takke for den fine amuletten han hadde fått av Maud, og som han bar på brystet sammen med flagget. Maud ser alvorlig på han og sier – De må vinne, herr Mathisen. Hun hadde nok vært litt i tvil. Oscar nikka og lovte majesteten at han skulle gjøre hva han kunne. Tegningene av Johan Bull er fra Morgenbladet.
Klokkene sjekkes. Publikumslyden stilner på tribunene. Løperne går til startstrekene. Oscar trekker ytre bane, altså siste indre. Starteren løfter flagget. Der går starten! Men de har vært for tidlig ute, starteren kaller dem tilbake. Så er de klare igjen.
Starten går. McLean starter forrykende, han er forbi før svingen er halvgått. 300-meterpasseringa er uhørt. Avstanden øker fortsatt, det ser stygt ut. Publikum roper fortvilt: «Heng i Oscar!» «Ta’n!» «Gå på!» Men Oscar er mer tålmodig nå. Ved 700-meterpasseringa er det oppe i 35 meter. Publikumslydene begynte å bli mer resignerte. Men nå tar Oscar hardere i. På vekslingssida krysser han langt bak, men avstanden minker merkbart, og publikum begynner å få litt annen lyd. Ved passering 1100 meter er han bare 10 meter bak i ytre, og på vekslingssida ser han at motstanderen er sliten og støtter seg på knea. Han blir mer seierssikker. Amerikaneren kjemper i yttersvingen, men på oppløpssida er Oscar foran, og han vinner 1 meter, 2 meter, 3 meter mot mål.
Ett sekund etter målpassering var det helt stille på stadion. Så brøyt det løs. Ei yr samstemt glede. Hatter og stokker og flasker og noteringsskjemaer med stoppeklokker føyk gjennom lufta. Noen strigråt. Noen fikk ikke fram en lyd. Vilt fremmede kasta seg rundt halsen på hverandre. Etter noen minutter kom tidene opp på tavla: 2.27,8 og 2.28,2. Det er ikke rekordforhold i dag.
Kunstløperparet frk. Solveig og herr Arthur setter i gang igjen og hornmusikken spiller. Klokka nærmer seg 13.25 og Bobby McLean kommer ut og stiller opp til start på 10000 m. Men hvor er Oscar? Har han tatt en McLean?
Noen minutter etter 1500-meteren hadde Scanlon vært på døra til Oscar i garderoben. Han lurte på om pausa kunne forlenges med et kvarter. Bobby hadde kasta opp etter løpet (et ikke ukjent fenomen når man åpner for hardt på en 1500-meter) og følte seg ikke bra. Oscar sa ok, det var greit, og belaga seg på å starte kl. 13.40.
Men Scanlon hadde visst glemt å fortelle Bobby om dette. Og sannelig hadde han ikke glemt det for seg sjøl også, for kl. 13.25 var Scanlon på døra igjen. – Asker! Askerrr! Are you ready? Come on, Askerr!
Han fortalte at tida var ute og at de bare venta på Oscar, og hvis han ikke kom ut med en eneste gang, ville de forkynne kontraktsbrudd osv. osv.
Oscar spratt opp, tredde skøytelissene så noenlunde i full fart og styrta på dør. McLean sto på startstreken i indre bane og starteren var klar med flagget oppe. Ikke før var Oscar på startstreken så kom startsignalet, – Ready! Go!
McLean sprinter i vei som han pleier, Oscar lar han gå. Avstanden øker raskt på vekslingssida. Men så … han glemmer å veksle! Oscar veiver med handa for å varsle funksjonærene. Svingdommeren går ut i banen og stopper amerikaneren. Oscar farer forbi i indre bane. Etter en kort konferanse med svingdommeren får McLean fortsette, forutsatt at han går ut i ytre bane.
Løpet fortsetter med Oscar klart i teten. Men amerikaneren setter opp ei veldig fart igjen og haler raskt innpå. I 4. runde går han forbi og drar fra. De neste rundene øker avstanden til 70–80 meter, men der stabiliserer det seg. 4800 meter passeres og avstanden øker litt igjen. I 13. runde foretar McLean et rykk, antakelig er det planlagt. Igjen øker avstanden raskt. Publikum ser på i åndeløs spenning. Dette ser ikke bra ut. Skal Oscar sprekke igjen slik som på 5000 m? Men han ser mer komfortabel ut med rolige lange tak.
De neste rundene øker avstanden slik at Oscar begynner på svingen når amerikaneren passerer mål. Publikum begynner å belage seg på et nytt nederlag, denne amerikanske sprinteren er visst bedre til langdistanseløper enn noen hadde tenkt. Hvordan kan Oscar greie dette?
Men tempoet er ikke så høyt lenger, og når det er 8 runder igjen, begynner Oscar å øke farta. Støtt og sikkert nærmer han seg, og jubelen stiger. McLean virker ustø og kjørt. Han støtter seg på knea igjen.
20. runde, løperne er på samme langside, og hjemmefavoritten nærmer seg fort.
21. runde, Oscar går opp på sida av McLean. Men amerikaneren samler seg til et rykk igjen og drar fra.
Det varer ikke lenge. I 22. runde går Oscar forbi igjen, og nå er Bobby ferdig.
Nå er det Oscar som kjører i 1500 m-tempo, og de neste rundene går i en fei. Oscar forteller at jubelen høres helt til Røa, ifølge et ørevitne. Når han nærmer seg mål, ser han McLean foran seg, han har resignert. Oscar Mathisen går i mål som profesjonell verdensmester. Publikum begynner å storme banen før rivalen er ferdig med løpet sitt. Talla kommer på tavla: 18.39,1 og 19.19,4. Ikke noen topptider, men løpsopplegget var suboptimalt, og det var ikke rekordforhold.
Seiersscenene er eventyrlige. Vinneren løftes opp av mengden og bæres rundt banen. Grosserer Willbergh har bekosta en gedigen laurbærkrans og overrekker den til mesteren. Den får hard medfart på æresrunda. Noen hadde ei flaske og ga seierherren å drikke av den. Det er uvisst om innholdet holdt lovlig prosent. Tegningen fra «Mitt livs løp» har opprinnelig stått i bladet Veslefrik.
Han kom seg velberga inn i garderoben. Men mengden ville ha mer, så han måtte ut på verandaen og vise seg. Det var ikke mulig å si noe, alt drukna i det øredøvende levenet. Så han tok ut det lille norske flagget som han alltid hadde gått med under løp, folda det ut og holdt det fram. Mengden bare ga seg over. Også taperen McLean fikk sin del av den allmenne forsoninga. Stevneoppmannen arkitekt O. Sverre utbrakte et tre ganger tre hurra for han og publikum stemte i så lufta skalv. Scanlon ropte leve Norge og leve Amerika og mengden stemte i det også.
Etterpå var det samling i et lokale i klubbhuset av Oscar og Bobby, forretningsførere, dommere, fru Sigrid og noen få andre for å godkjenne og undertegne dommerprotokollene. Så gikk det med enda litt mer sjampanje og flere holdt taler. Grosserer Willbergh takka amerikanerne for at de kom og hadde fullført stevnet på en sportsmanlik måte i samsvar med avtalen. McLean svarte at han håpa at han hadde vist samme sportsånd som Oscar gjorde i Amerika og takka alle nordmenn for fair behandling fra først til sist. Scanlon greip også ordet og roste Oscars egenskaper som skøyteløper og menneske i høye toner, «men,» forteller Oscar at han sa til slutt, «jeg tror man må holde med meg når jeg sier at Bobby er en god taper.» Og McLean ga Oscar handa over bordet og gratulerte han med seieren. Så skilte alle lag i den hjerteligste stemning.
Oscar forteller at da de kom ut, var det fortsatt en stor folkehop der som ga dem stormende bifall da de steig inn i bilen til grossereren og kjørte bort. En eller annen stakk et par flasker med noe godt i oppi bilen, og de kjørte nedover Kirkeveien fulgt av rungende hurrarop. Dette ga mersmak og de bestemte seg for å kjøre en tur rundt i byen. De blei møtt med jubel og begeistring overalt som man kan vente. I Bygdøy Allé var kongen og dronninga ute og spaserte og Haakon hilste underdanig med hatten mens Maud vinka med lommetørklet. På Karl Johan var det uframkommelig med de store folkemengdene som var ute og lufta begeistringa si. Også i Bogstadveien var det fullt av folk som hilste Oscar og frue med nye ovasjoner da de endelig var ferdige med turen og skulle inn.
Ut på kvelden kom noen venner og ville ha dem med på utestedet «Speilen» (speilsalen på Grand hotell). De takka pent nei fordi de var mer stemt for å hvile ut etter anstrengelsene, og for å motta alle festtelegramma som telegrafbud kom på døra med hver halvtime utover kvelden fra alle mulige avsendere fra trampskipspassasjerer til statsminister Gunnar Knudsen.
Og Bobby McLean går inn på adelskalenderen som nr. 28 og trenger Otto Andersson ut fra de 30 beste.
Sesongstatistikk, de 30 beste på hver distanse
500 m menn 1.Oscar Mathisen NOR 43,3 Frogner 7.2.1920 2.Bobby McLean USA 43,7 Frogner 7.2.1920 3.Kristian Strøm NOR 44,9 Frogner 17.1.1920 4.Martin Sæterhaug NOR 45,4 Frogner 17.1.1920 Sigurd Syversen NOR 45,4 Frogner 17.1.1920 Frithjof Lindteigen NOR 45,4 Frogner 17.1.1920 7.Harald Strøm NOR 45,6 Frogner 17.1.1920 8.Ole Mamen NOR 46,0 Frogner 17.1.1920 9.Arvo Tuomainen FIN 46,1 Tampere 17.1.1920 Theodor Pedersen NOR 46,1 Frogner 17.1.1920 Johan Nilsen NOR 46,1 Frogner 18.1.1920 12.Roald Larsen NOR 46,3 Frogner 17.1.1920 13.Eugen Berntzen NOR 46,4 Frogner 17.1.1920 14.Johan Narvestad NOR 46,5 Frogner 17.1.1920 15.Axel Blomqvist SWE 46,8 Stockholm St 15.1.1920 Rolv Gihle NOR 46,8 Frogner 18.1.1920 17.Frithjof Paulsen NOR 46,9 Frogner 17.1.1920 18.Erling Søberg NOR 47,0 Dælenenga 11.1.1920 19.Verner Eriksson SWE 47,2 Stockholm St 15.1.1920 Erik Wingnér SWE 47,2 Stockholm St 15.1.1920 21.Ole Olsen NOR 47,3 Frogner 17.1.1920 Øivind Martinsen NOR 47,3 Frogner 17.1.1920 Øivind Hansen NOR 47,3 Frogner 17.1.1920 Eric Blomgren SWE 47,3 Stockholm St 7.2.1920 25.Marcus Johannessen NOR 47,4 Moss 11.1.1920 Hans Trygve Hansen NOR 47,4 Frogner 17.1.1920 Aksel Belewicz FIN 47,4 Helsinki NH 7.2.1920 28.Knut Sundheim NOR 47,5 Frogner 17.1.1920 Hilmar Engebretsen NOR 47,5 Frogner 18.1.1920 30.Gustav Gulbrandsen NOR 47,6 Frogner 17.1.1920 Ernst Kleven NOR 47,6 Frogner 18.1.1920 Sverre Jacobsen NOR 47,6 Drammen 25.1.1920
1000 m menn 1.Max Kniel SUI 1.45,0 Davos 25.1.1920 2.Alfred Kaltenbrunner SUI 1.46,0 Davos 25.1.1920 3.Aksel Irgen Nilsen NOR 1.48,4 Frogner 1.2.1920 4.Hans Picker SUI 1.52,6 Davos 25.1.1920 5.Gjert A Gjertsen NOR 1.55,3 Frogner 1.2.1920 6.Erik Sundberg NOR 1.55,7 Frogner 1.2.1920 7.Hans Walvig NOR 1.58,7 Frogner 1.2.1920 8.Olaf Andersen NOR 2.03,3 Frogner 1.2.1920 9.Alfred Mayer NED 2.07,0 Davos 25.1.1920 10.Kaare Holth NOR 2.08,7 Frogner 1.2.1920 11.Hans Hermann SUI 2.11,4 Davos 25.1.1920 12.Asbjørn Ottersen NOR 2.36,1 Fredrikshald 1.2.1920 13.Helge Torvø NOR 2.36,9 Fredrikshald 1.2.1920
1500 m menn 1.Kristian Strøm NOR 2.24,4 Frogner 18.1.1920 2.Martin Sæterhaug NOR 2.25,8 Frogner 18.1.1920 3.Frithjof Paulsen NOR 2.26,0 Frogner 18.1.1920 4.Ole Mamen NOR 2.26,1 Frogner 18.1.1920 5.Ole Olsen NOR 2.26,2 Frogner 18.1.1920 6.Harald Strøm NOR 2.26,5 Horten 25.1.1920 7.Arvo Tuomainen FIN 2.27,6 Helsinki Kai 25.1.1920 8.Oscar Mathisen NOR 2.27,8 Frogner 8.2.1920 9.Bobby McLean USA 2.28,2 Frogner 8.2.1920 10.Rolf Reiersen NOR 2.28,6 Frogner 18.1.1920 11.Roald Larsen NOR 2.28,7 Frogner 18.1.1920 12.Eric Blomgren SWE 2.29,3 Stockholm St 7.2.1920 13.Theodor Pedersen NOR 2.29,7 Frogner 18.1.1920 14.Sverre Aune NOR 2.30,1 Trondhjem 1.2.1920 15.Olav Olsen NOR 2.30,2 Trondhjem 1.2.1920 16.Hans Trygve Hansen NOR 2.30,7 Frogner 18.1.1920 17.Sigurd Syversen NOR 2.30,8 Frogner 18.1.1920 Øivind Martinsen NOR 2.30,8 Frogner 18.1.1920 Johan Nilsen NOR 2.30,8 Drammen 25.1.1920 20.Sigurd Moen NOR 2.31,2 Drammen 25.1.1920 21.Eugen Berntzen NOR 2.31,6 Horten 25.1.1920 22.Gustav Gulbrandsen NOR 2.31,8 Frogner 18.1.1920 23.Knut Sundheim NOR 2.32,8 Frogner 18.1.1920 24.Axel Blomqvist SWE 2.33,4 Stockholm St 7.2.1920 25.Ernst Granstrøm NOR 2.33,5 Frogner 17.1.1920 Clas Thunberg FIN 2.33,5 Helsinki Kai 25.1.1920 27.Harald Halvorsen NOR 2.34,0 Drammen 25.1.1920 28.Leif Eggan NOR 2.34,1 Frogner 17.1.1920 Øivind Hansen NOR 2.34,1 Frogner 18.1.1920 30.Rolv Gihle NOR 2.34,2 Frogner 17.1.1920
3000 m menn 1.Henrik Morén SWE 6.03,0 Norrköping 1.2.1920 2.David Eriksson SWE 6.21,4 Norrköping 1.2.1920 3.Sigfrid Lundgren SWE 6.24,5 Norrköping 1.2.1920 4.Hans Davidsson SWE 6.45,8 Örebro 27.1.1920 5.Sven Andersson SWE 7.06,0 Örebro 27.1.1920 6.Hans Friström SWE 7.10,2 Norrköping 1.2.1920 3.Yngve Lätt SWE 7.38,4 Örebro 27.1.1920 4.Bror Lidén SWE 8.10,4 Örebro 20.1.1920
5000 m menn 1.Kristian Strøm NOR 8.38,0 Frogner 18.1.1920 2.Ole Olsen NOR 8.40,0 Frogner 18.1.1920 3.Frithjof Paulsen NOR 8.40,7 Frogner 18.1.1920 4.Harald Strøm NOR 8.45,8 Frogner 18.1.1920 5.Ole Mamen NOR 8.46,4 Frogner 18.1.1920 6.Arvo Tuomainen FIN 8.50,9 Tampere 18.1.1920 7.Bobby McLean USA 8.53,7 Frogner 7.2.1920 8.Øivind Martinsen NOR 8.54,5 Frogner 18.1.1920 9.Hans Trygve Hansen NOR 8.56,2 Frogner 18.1.1920 10.Rolf Reiersen NOR 8.57,6 Frogner 18.1.1920 11.Theodor Pedersen NOR 8.59,4 Frogner 18.1.1920 12.Olav Olsen NOR 9.00,7 Trondhjem 1.2.1920 13.Martin Sæterhaug NOR 9.01,3 Frogner 18.1.1920 14.Sverre Aune NOR 9.01,7 Trondhjem 1.2.1920 15.Julius Skutnabb FIN 9.03,3 Helsinki NH 7.2.1920 16.Oscar Mathisen NOR 9.05,0 Frogner 7.2.1920 17.Eric Blomgren SWE 9.05,3 Stockholm St 27.1.1920 18.Roald Larsen NOR 9.05,4 Frogner 18.1.1920 19.Gustav Gulbrandsen NOR 9.06,6 Frogner 18.1.1920 20.Waldemar Bergström FIN 9.08,6 Helsinki NH 7.2.1920 21.Roberts Vithofs LAT 9.12,7 Tampere 18.1.1920 22.Johan Narvestad NOR 9.13,5 Frogner 18.1.1920 23.Sigurd Syversen NOR 9.14,6 Frogner 18.1.1920 24.Knut Sundheim NOR 9.14,8 Frogner 18.1.1920 Rolv Hellum NOR 9.15,0 Frogner 18.1.1920 26.Øivind Hansen NOR 9.18,5 Frogner 18.1.1920 27.Eugen Berntzen NOR 9.20,0 Frogner 18.1.1920 28.Leif Eggan NOR 9.21,9 Trondhjem 1.2.1920 29.Ilmari Danska FIN 9.25,0 Helsinki NH 7.2.1920 30.Erling Olsen NOR 9.28,3 Frogner 7.1.1920
10000 m menn 1.Frithjof Paulsen NOR 18.10,1 Trondhjem 31.1.1920 2.Olav Olsen NOR 18.12,5 Trondhjem 31.1.1920 3.Arvo Tuomainen FIN 18.15,1 Tampere 17.1.1920 4.Ole Mamen NOR 18.16,8 Frogner 17.1.1920 5.Harald Strøm NOR 18.18,2 Trondhjem 31.1.1920 6.Kristian Strøm NOR 18.21,1 Frogner 17.1.1920 7.Ole Olsen NOR 18.21,7 Trondhjem 31.1.1920 8.Oscar Mathisen NOR 18.39,1 Frogner 8.2.1920 9.Roald Larsen NOR 18.46,7 Trondhjem 31.1.1920 10.Sverre Aune NOR 18.47,7 Trondhjem 31.1.1920 11.Waldemar Bergström FIN 18.56,6 Helsinki Kai 25.1.1920 12.Eric Blomgren SWE 18.59,7 Stockholms St 7.2.1920 13.Øivind Martinsen NOR 18.59,9 Frogner 17.1.1920 14.Roberts Vithofs LAT 19.00,6 Tampere 17.1.1920 15.Theodor Pedersen NOR 19.02,6 Frogner 17.1.1920 16.Martin Sætherhaug NOR 19.08,4 Frogner 17.1.1920 17.Rolf Reiersen NOR 19.16,0 Frogner 17.1.1920 18.Bobby McLean USA 19.19,4 Frogner 8.2.1920 19.Gustav Gulbrandsen NOR 19.20,4 Frogner 17.1.1920 20.Clas Thunberg FIN 19.27,3 Helsinki Kai 25.1.1920 21.Hans Trygve Hansen NOR 19.28,7 Frogner 17.1.1920 22.Leif Eggan NOR 19.28,9 Trondhjem 31.1.1920 23.Sigurd Syversen NOR 19.29,5 Trondhjem 31.1.1920 24.Knut Sundheim NOR 19.42,1 Frogner 17.1.1920 25.Eugen Berntzen NOR 19.43,4 Frogner 17.1.1920 26.Alfred Strömstén FIN 19.43,8 Helsinki Kai 25.1.1920 27.Rolv Hellum NOR 19.44,4 Frogner 17.1.1920 28.Atte Lindqvist FIN 19.45,3 Helsinki Kai 25.1.1920 29.Karl-Arvid Hagstedt SWE 19.48,0 Stockholms St 7.2.1920 30.Julius Skutnabb FIN 19.49,9 Helsinki NH 8.2.1920
Gjeldende adelskalender
1.Oscar Mathisen NOR 43,3-2.17,4-8.36,3-17.22,6 192,860 2.Kristian Strøm NOR 44,7-2.21,7-8.33,7-17.59,6 197,283 3.Vasilij Ippolitov RUS 45,4-2.22,2-8.41,6-17.35,5 197,735 4.Nikolaj Strunnikov RUS 45,1-2.23,8-8.42,9-17.59,8 199,313 5.Thomas Bohrer AUT 44,8-2.23,8-8.51,0-17.51,0 199,383 6.Peder Østlund NOR 45,2-2.22,6-8.51,8-17.50,6 199,443 7.Ole Mamen NOR 46,0-2.26,1-8.37,0-17.50,3 199,915 8.Arvo Tuomainen FIN 45,0-2.25,6-8.42,9-18.16,1 200,628 9.Jakov Melnikov RUS 46,1-2.25,8-8.45,2-17.48,7 200,655 10.Martin Sæterhaug NOR 45,2-2.23,4-8.52,1-18.28,6 201,640 11.Harald Strøm NOR 45,6-2.26,5-8.45,8-18.18,2 201,923 12.Moje Öholm SWE 44,8-2.23,6-9.01,2-18.24,0 201,986 13.Frithjof Paulsen NOR 46,9-2.26,0-8.40,7-18.09,3 202,102 14.Henning Olsen NOR 44,9-2.25,0-8.53,9-18.30,3 202,138 15.Sverre Aune NOR 46,9-2.27,8-8.33,8-18.12,0 202,146 16.Gunnar Strömstén FIN 46,2-2.25,4-8.53,3-18.04,0 202,196 17.Jaap Eden NED 48,2-2.25,4-8.37,6-17.56,0 202,226 18.Ole Olsen NOR 47,3-2.26,2-8.40,0-18.07,0 202,383 19.Julius Skutnabb FIN 47,1-2.25,7-8.46,0-18.06,8 202,606 20.Johan Schwartz NOR 46,6-2.26,0-8.51,2-18.09,4 202,856 21.Platon Ippolitov RUS 47,2-2.27,2-8.44,2-18.08,0 203,086 22.Rudolf Gundersen NOR 44,8-2.26,6-8.54,0-18.41,0 203,116 23.Eric Blomgren SWE 46,3-2.28,1-8.50,7-18.09,3 203,201 24.Sigurd Mathisen NOR 44,4-2.26,2-9.05,2-18.35,2 203,413 25.Trygve Lundgreen NOR 46,6-2.27,3-8.52,5-18.15,3 203,715 26.Julius Seyler GER 46,2-2.27,6-9.02,0-18.05,0 203,850 27.Bjarne Frang NOR 44,3-2.24,4-9.10,9-18.47,7 203,908 28.Bobby McLean USA 43,7-2.28,2-8.53,7-19.19,4 204,440 29.Theodor Pedersen NOR 46,0-2.26,9-8.52,9-18.44,1 204,462 30.Väinö Wickström FIN 46,2-2.27,3-9.00,4-18.25,3 204,605