Skøyter - Oscar Mathisen-dagbokaKuldegrader, borgerkrig og VM-aspirasjoner

Torsdag den 10. januar publiserte avisa Boston Globe i Boston, Massachusetts, en notis der de mener at måten Bobby McLean avfeide Oscar Mathisen på tyder på at USA bør la seg representere i internasjonale verdensmesterskapsløp når krigen er over. De minner leserne på at Mathison (sic) var verdensmester i 1908, 1909, 1912, 1913 og 1914. Og så forklarer de at det ikke er noen sprint i dette mesterskapet og at distansene er 500, 1500, 5000 og 10000 meter. Så da var det nok bare å reise over og hente titlene, tenker jeg.

Samme dag skjedde det en gledelig begivenhet i det unge industrisamfunnet Rjukan i Telemark da fru Margit Hansdatter, født Lien i Heddal 1888, pressa ut av seg en frisk og stor gutt som fikk navnet Gunnar. Faren, som var født i Tønsberg i 1885 og hadde flytta til Notodden for å få jobb, gifta seg med Margit i 1911 og flytta videre til det unge industrisamfunnet året etter. Han gikk under navnet Gustav Adolf Sønsteby.

Under fredsforhandlingene i Brest-Litovsk gjorde den russiske delegasjonen det klart at Russland anerkjente folkerepublikken Ukraina som fri og sjølstendig. Men det betydde ikke at de lot de bolsjevikiske brødrene sine i landet seile sin egen sjø. Dagen etter slo disse gode kameratene ned et forsøk fra ukrainske regjeringsstyrker på å gjenerobre byen Jekaterinoslav (i dag Dnipro), som var på bolsjevikenes hender.

Samme dag meldes det fra Minneapolis i Grand Forks Herald, Grand Forks, Nord-Dakota, at tvillingbyene sannsynligvis vil bli vertskap for en match mellom Bobby McLean, nå med tilnavnet «the Chicago flier» (siden han skyter av at han skal i flyvåpenet) og Oscar Mathisen eller Norval Baptie. Det er eieren av Hippodrome-banen, Gale Brooke, som forteller til avisa. Alt var så å si klart for en ny match mellom McLean og Mathisen, men det uventa tapet til nordmannen satte litt kjepper i hjula for planene. Brooke var fortsatt fast i overbevisninga om at Oscar var en av de største skøyteløperne som hadde levd, og han kunne ikke forstå hvordan han kunne tape så klart i den matchen.

Som nevnt meldte Wisconsin State Journal på onsdag at McLean hadde utfordra Baptie, og nå melder Grand Forks-avisa at Baptie utfordra McLean på torsdag og at McLean hadde tatt den imot på flekken, deponert $1000 og overlatt til Baptie å bestemme vilkåra. Så det går visst litt på kryss og tvers.

Det er mange skandinaver i Chicago, men det er mange flere i tvillingbyene og omegnen der, så det bør være gode muligheter til å få lønnsomhet i opplegget hvis herr Mathisen er med.

Fredag den 11. januar var det et stevne i Tremont Ice Skating Rink i New York med følgende resultater:
880 yards begynnere: 1. J. Morris, Peerless SC 1.42,0, 2. J. Coughlin, Peerless SC, 3. H. Willetts, klubbløs
440 yards handikap kvinner: 1. Miss Elsie Muller (scratch) 52,2, 2. Miss Wheeler (20 yards), 3. Miss Oeshman (30 yards)
880 yards handikap: 1. C. Schmidt, Riverside SC (10 yards) 1.26,2, 2. J. Miller, NYAC (scratch), 3. R. Grasing, Peerless SC
2 miles handikap: 1. W. M. Taylor, NYAC (scratch) 6.19,4, 2. Schmidt (40 yards), 3. Grasing (60 yards)

Lørdag den 12. januar anerkjente også sentralmaktene Ukraina som sjølstendig nasjon og innleda fredsforhandlinger med ukrainerne.

Samme dag skulle Chicago hatt finaleturnering for gutteløpere i Garfield-parken. Men på grunn av sterk kulde og store snømengder måtte den flyttes til neste lørdag.

Samtidig i Jabalpur, britisk India, fikk en Kayastha-familie en aldri så liten familieforøkelse, noe som skulle få alvorlige følger.

Søndag den 13. januar innleda også svenskene skøytesesongen 1918 med et løp i Örebro. De gikk på en bane i havna som hadde veldig trange svinger. Eric Blomgren, fjorårets gjennombruddsmann, vant alle distansene på 52,8, 2.45,2 og 9.55,1. Axel Blomqvist var nr. 2 på de to korte med 53,6 og 2.47,0, og Axel Eriksen var nr. 2 på 5000 m med 10.03,2.

I Norge var det allerede stor aktivitet med løp i Horten, Kongsberg, Kristiania, Tjølling og på Skreia. I Horten dominerte mosseløperne med seier på 500 m av Eugen Engebretsen på 50,6 og på 1500 m av Ragnvald Schau med 2.47,0.

IsroserPå Kongsberg var det nasjonalt løp med deltakelse fra flere gode KSK-løpere. Men temperaturen var −25 °C, og isen var hard og sprø. Theodor Pedersen vant 500 m på 47,8 foran hjemmehåpet Frithjof Lindteigen som fikk 48,0 og Sigurd Syversen som fikk 48,2. Hans Trygve Hansen vant 1500 m på 2.38,4 foran Gustav Gulbrandsen som fikk 2.39,4 og Roald Larsen som fikk 2.40,0. Ole Mamen gikk bare 5000 m og vant den på 9.33,4 foran Roald Larsens 9.35,2 og Hans Trygve Hansens 9.38,4. I junior vant Alfred Christiansen 500 m på 49,8 og Øivind Hansen 1500 m på 2.41,8. Håper deltakerne kom fra det med helsa i behold. Det var bare 4 som deltok på 5000 m, og ting tyder vel på at de tok det litt rolig. Bildet er lagt ut av ToneM.

På Frogner i Kristiania var det løp for eldre, men uten bemerkelsesverdige tider. På Skreia var det løp for andre år på rad, denne gangen ute på Mjøsa. Det var klasser for menn over 17 år, gutter mellom 14 og 17 og gutter under 14. Vinnerne var henholdsvis Haaken Helgestad, Martin Solheim og Thorleif Sandvold. Tidene er dessverre ikke kjent.

Endelig arrangerte Tjølling IF et løp under brukbare forhold. Sverre Jacobsen fra Larvik vant alle distansene i klasse over 18 år med 51,6, 2.45,4 og 10.12,0. Jonny Gundersen fra Larvik vant begge distansene for upremierte over 18 år, Anker Gjerstad fra Tjølling vant begge i klasse 15 til 18 år og Ivar Heide Berg fra Larvik vant 400 m for gutter under 15 år.

Samme dag melder Chicago Tribune at Oscar Mathisen reiser til St. Paul på tirsdag for å duellere mot Norval Baptie over 6 distanser. Og siden Baptie er allment anerkjent som profesjonell verdensmester, mener de at vil duellen være svært interessant å følge med på. Baptie uttaler nå at han er villig til å møte McLean hvis han klarer å slå Mathisen. Mellom linjene kan vi vel lese at han er villig til å møte McLean i kamp om VM-tittelen hvis han klarere å forsvare den i kampen mot Mathisen.

Star Tribune i Minneapolis slår til med ei overskrift over hele sidebredda, «Mathiesen, McLean and Baptie to Race Here for Skate Title». Det er nå fastlagt en hel serie skøytematcher. Matchen mellom Oscar og Baptie, som har vært avtalt siden før jul, er nå tidfesta til tirsdag 22. og torsdag 24. januar. Så skal Oscar og McLean møtes igjen søndag den 27. og tirsdag den 29. januar. Deretter skal Baptie møte McLean – forutsatt at han slår Oscar, datoen er ikke fastlagt ennå. Utgangspunktet for hele opplegget er at serien skal kåre en uomtvista verdensmester.

Det interessante er når de kommer nærmere inn på bakgrunnen for dette opplegget. Det var Gale Brooke ved Hippodrome som hadde tatt initiativ da Baptie insisterte på at han sjøl fortsatt var verdensmester etter seieren til McLean over Oscar Mathisen. Brooke hadde tegna kontrakt for tittelkamp mellom Baptie og Oscar seinere i januar, men etter tapet mot McLean var han i tvil. Han hadde telegrafert til Julian Fitzgerald, som både var formann i Western Skating Association og fungerende forretningsfører for Oscar, og fått til svar at Oscar hadde tapt på grunn av ugunstige forhold. Han fikk klarsignal for tittelkampen.

Men siden Fitzgerald neppe kunne sies å være noen uhilda kilde, ville Brooke undersøke dette nærmere og reiste til Chicago. Lørdag den 12. telegraferte han til kompanjongen sin Dickinson at Fitzgerald hadde rett. Han hadde fått vite at banen, som bare var på 176 yards (161 m) i utgangspunktet, hadde blitt enda trangere på grunn av alle stolene som hadde blitt satt ut på isen for å få plass til flere tilskuere. McLean som var vant til små baner hadde ytterligere fordel av det. Derfor bestemte han seg ikke bare for å gå videre med den opprinnelige tittelkampen, men også tegne kontrakt med McLean om de to oppfølgingsmatchene når han først var i byen. Det var visst ikke så farlig med dette flyvåpenet allikevel.

Artikkelen avslutter med litt rekapitulering: Twin City people have seen Mathiesen and Baptie skate, but have not witnessed Baptie for some time in any speed work. Mathiesen appeared at the Hippodrome last winter and demonstrated immediately that he is one of the fastest ice speeders the game has known. No less an authority than John S. Johnson declared Mathiesen was the best man in the sport. His defeat by McLean caused considerable surprise, but backers of Mathiesen feel that he will be able to defeat McLean upon the larger circle of the Hippodrome ice.

Baptie has been out of the speed skating game for some time. He is about 36 years of age now (nærmere bestemt 38 år og 10 måneder – min anm.), but declares that the years have not lessened his effectiveness on the ice. He is training for the local match and believes that he will be able to show once more his old-time dash on the ice.

Jeg må innrømme at jeg ikke føler meg helt overbevist om at Brooke har løst problemet med forsvinningsnummeret til Oscar Mathisens form med denne etterforskninga. Men vi får se hva som skjer videre.

I Chicago måtte altså gutteløpet i Garfield-parken på lørdag avlyses, men amatørstevnet til Franklin skøyte- og atletklubb i Humboldt-parken kunne avvikles tross ganske dårlige isforhold med følgende resultater:

440 yards, gutter under 13 år: 1. Baker, Norwegian Turners 1.53,8, 2. Dennin, Northwest SC, 3. Fetz, Lightning SC, 4. Blomberg, Lowell AC

1 mile, klasse A: 1. Roy McWhirter, IAC, 3.26,4, 2. Larsen, Norwegian Turners, 3. Steinmetz, Northwest SC, 4. Johnson, IAC

880 yards, gutter 13–16 år: 1. heat: 1. J. Steinmets, Franklin S&AC 1.42,4, 2. Schoenemann, Northwest, 3. Witzke, Franklin S&AC, 4. Janchusky, Crescent AC. 2. heat: 1. Huske, Lowell AC 1.46,4, 2. Kaskey, Corkery SC, 3. Beren, Franklin S&AC, 4. Anderson, Franklin S&AC. Finale: 1. Kaskey 1.45,8, 2. Steinmetz, 3. Huske

Klasse C: 1. heat 880 yards: 1. Evensen, Kosciuszko SC 1.45,6, 2. Bensen, Lightning SC, 3. Berg, Norwegian Turners, 4. Sorenson, Norwegian Turners. 2. heat 880 yards: 1. Skriven, Opal AC 1.44,0, 2. Anderman, Sleipner AC, 3. Nelson, Norwegian Turners, 4. Nilsen, Norwegian Turners. Finale 1 mile: 1. Shriven 3.44,2, 2. Nelson, 3. Berg, 4. Anderman.

1 mile nybegynnere: 1. H. Quirk, Northwest SC 3.54,8, 2. Lungdoot, Norwegian Turners, 3. Kaiser, IAC, 4. Nelson, Sleipner AC

1 mile, klasse B: 1. Olsen, Norwegian Turners 3.44,4, 2. Flavinfi, Chicago SA, 3. Johnson, Northwest SC, 4. Fetz, Lightning C.

880 yards kvinner: 1. Miss Minnie Kelleher, Franklin S&AC 2.00,2, 2. Miss Jeanette Simonson, Franklin S&AC, 3. Miss Charlotte Sorenson, Northwest SC.

2 mile handicap: 1. Larsen, Norwegian Turners (scratch) 6.51,0, 2. Steinmetz, Northwest SC (75 yards), 3. N. Quirk, Franklin S&AC (101 yards), 4. Roy McWhirter, IAC (scratch).

Jeg teller 12 forskjellige skøyteklubber. Ikke verst for en sånn liten by som Chicago.

Sesongstatistikk, de 30 beste på hver distanse

500 m menn
1.Oskar Olsen      NOR 45,0 Dælenenga 30.12.1917
2.Theodor Pedersen   NOR 46,0 Dælenenga 30.12.1917
3.Sigurd Syversen    NOR 46,2 Dælenenga  6.1.1918
4.Ole Mamen       NOR 46,7 Dælenenga  6.1.1918
5.Roald Larsen     NOR 47,3 Dælenenga  6.1.1918
6.Frithjof Paulsen   NOR 47,5 Frogner  16.12.1917
Gustav Gulbrandsen   NOR 47,5 Dælenenga 30.12.1917
8.Hans Trygve Hansen  NOR 47,8 Frogner  16.12.1917
9.Eugen Berntzen    NOR 48,0 Dælenenga  6.1.1918
Frithjof Lindteigen   NOR 48,0 Kongsberg 13.1.1918
11.Rolf Larsen     NOR 48,6 Dælenenga  6.1.1918
12.Øivind Hansen    NOR 48,8 Dælenenga  6.1.1918
Birger Halvorsen    NOR 48,8 Dælenenga  6.1.1918
14.Knut Sundheim    NOR 48,9 Dælenenga  6.1.1918
Alfred Christiansen   NOR 48,9 Dælenenga  6.1.1918
16.Rolv Hellum     NOR 49,1 Dælenenga  6.1.1918
17.Hilmar Engebretsen  NOR 49,5 Dælenenga  6.1.1918
18.Gunerius Schou    NOR 49,8 Dælenenga  1.1.1918
Erling Gulbrandsen   NOR 49,8 Kongsberg 13.1.1918
20.Aksel Strand     NOR 49,9 Dælenenga  6.1.1918
21.Kristian Nilsen   NOR 50,0 Dælenenga  6.1.1918
Ragnvald Schau     NOR 50,0 Moss    9.1.1918
23.Bjørn Refsum     NOR 50,1 Drammen  23.12.1917
24.Otto Monsen     NOR 50,2 Dælenenga  1.1.1918
Alf Larsen       NOR 50,2 Dælenenga  6.1.1918
26.Einar Hansen     NOR 50,3 Frogner  16.12.1917
Johan Narvestad     NOR 50,3 Dælenenga  6.1.1918
Ernst Kleven      NOR 50,3 Dælenenga  6.1.1918
29.Wilhelm Wolff    NOR 50,4 Kongsberg 13.1.1918
30.Jørgen Hageberg   NOR 50,5 Drammen  23.12.1917
1000 m menn
1.Aksel Belewicz   FIN 1.55,6 Helsinki   6.1.1918
2.Waldemar Bergström FIN 1.56,7 Helsinki   6.1.1918
3.Julius Skutnabb  FIN 1.57,0 Helsinki   6.1.1918
4.Alfred Strömstén  FIN 1.58,8 Helsinki   6.1.1918
5.Arthur Lyngbakken NOR 2.00,5 Nordre Osen 28.12.1917
6.Lorang Andresen  NOR 2.01,3 Dælenenga   1.1.1918
7.Lorang Aronsen   NOR 2.02,2 Dælenenga   1.1.1918
8.Harry Halvorsen  NOR 2.02,3 Dælenenga   1.1.1918
9.Eivind Harviken  NOR 2.07,0 Nordre Osen 28.12.1917
10.Per Moldberget  NOR 2.08,0 Nordre Osen 28.12.1917
Henry Horgen     NOR 2.08,0 Dælenenga   1.1.1918
12.Ole Odden     NOR 2.10,0 Nordre Osen 28.12.1917
13.Petter Sagbakken NOR 2.12,0 Nordre Osen 28.12.1917
14.Nils Nergaard   NOR 2.13,5 Nordre Osen 28.12.1917
15.Harald Hagen   NOR 2.14,5 Nordre Osen 28.12.1917
1500 m menn
1.Frithjof Paulsen    NOR 2.31,1 Frogner  16.12.1917
2.Hans Trygve Hansen   NOR 2.32,5 Frogner  16.12.1917
3.Ole Mamen       NOR 2.32,9 Dælenenga  6.1.1918
4.Theodor Pedersen    NOR 2.33,4 Dælenenga  6.1.1918
5.Sigurd Syversen    NOR 2.34,5 Frogner  16.12.1917
6.Gustav Gulbrandsen   NOR 2.35,1 Frogner  16.12.1917
7.Roald Larsen      NOR 2.36,2 Dælenenga  6.1.1918
8.Oskar Olsen      NOR 2.36,3 Frogner  16.12.1917
9.Knut Sundheim     NOR 2.36,7 Dælenenga  6.1.1918
10.Alfred Christiansen  NOR 2.39,0 Dælenenga  6.1.1918
11.Einar Hansen     NOR 2.40,2 Kongsberg 26.12.1917
12.Rolv Hellum      NOR 2.40,3 Frogner  16.12.1917
Aksel Strand       NOR 2.40,3 Dælenenga  6.1.1918
14.Eugen Berntzen    NOR 2.41,2 Kongsberg 26.12.1917
15.Olaf Jondalen     NOR 2.41,6 Kongsberg 26.12.1917
16.Øivind Hansen     NOR 2.41,8 Kongsberg 13.1.1918
17.Ole Olsen       NOR 2.43,2 Dælenenga  1.1.1918
18.Ragnvald Schou    NOR 2.43,5 Moss    9.1.1918
19.Rolf Larsen      NOR 2.44,0 Frogner  16.12.1917
20.Ole Kristian Johnsen NOR 2.45,0 Frogner  16.12.1917
Thorstein Eng      NOR 2.45,0 Frogner  16.12.1917
Wilhelm Larsen      NOR 2.45,0 Dælenenga  6.1.1918
Bjørn Refsum       NOR 2.45,0 Dælenenga  6.1.1918
24.Eric Blomgren     SWE 2.45,2 Örebro   13.1.1918
25.Hilmar Engebretsen  NOR 2.45,3 Dælenenga  6.1.1918
26.Sverre Jacobsen    NOR 2.45,4 Tjølling  13.1.1918
27.Birger Halvorsen   NOR 2.45,5 Frogner  16.12.1917
28.Ernst Kleven     NOR 2.45,6 Kongsberg 13.1.1918
29.Kristian Nilsen    NOR 2.45,8 Dælenenga  6.1.1918
Asbjørn Steffensen    NOR 2.45,8 Dælenenga  6.1.1918
5000 m menn
1.Ole Mamen      NOR 8.37,0 Dælenenga 5.1.1918
2.Roald Larsen     NOR 8.50,4 Dælenenga 5.1.1918
3.Theodor Pedersen   NOR 8.59,7 Dælenenga 5.1.1918
4.Sigurd Syversen   NOR 9.00,0 Dælenenga 5.1.1918
5.Ole Olsen      NOR 9.10,5 Dælenenga 5.1.1918
6.Wilhelm Larsen    NOR 9.19,5 Dælenenga 5.1.1918
7.Eugen Berntzen    NOR 9.21,7 Dælenenga 5.1.1918
8.Rolv Hellum     NOR 9.25,8 Dælenenga 5.1.1918
9.Henry Aahlander   NOR 9.29,5 Dælenenga 5.1.1918
10.Hans Trygve Hansen NOR 9,38,4 Kongsberg 13.1.1918
11.Erling Nilsen    NOR 9.41,5 Dælenenga 5.1.1918
12.Markus Olsen    NOR 9.44,3 Dælenenga 5.1.1918
13.Asbjørn Gulbrandsen NOR 9.47,5 Dælenenga 5.1.1918
14.Øivind Hansen    NOR 9.48,0 Dælenenga 5.1.1918
15.Bjørn Refsum    NOR 9.49,2 Dælenenga 5.1.1918
16.Knut Sundheim    NOR 9.49,5 Dælenenga 5.1.1918
17.Aksel Strand    NOR 9.49,8 Dælenenga 5.1.1918
18.Ernst Kleven    NOR 9.53,5 Dælenenga 5.1.1918
19.Eric Blomgren    SWE 9.55,1 Örebro   13.1.1918
20.Lars Backe     NOR 10.00,8 Dælenenga 5.1.1918
21.Johan Narvestad   NOR 10.02,0 Dælenenga 5.1.1918
22.Hilmar Engebretsen NOR 10.02,2 Dælenenga 5.1.1918
23.Axel Eriksson    SWE 10.03,2 Örebro   13.1.1918
24.Rolf Larsen     NOR 10.05,2 Dælenenga 5.1.1918
25.Reidar Larsen    NOR 10.06,3 Dælenenga 5.1.1918
26.Sverre Jacobsen   NOR 10.12,0 Tjølling  13.1.1918
27.Yngvar Winger    NOR 10.13,0 Dælenenga 5.1.1918
28.Oscar Steen     NOR 10.14,5 Dælenenga 5.1.1918
29.Ernst Granstrøm   NOR 10.15,0 Dælenenga 5.1.1918
30.Axel Blomqvist   SWE 10.15,2 Örebro   13.1.1918

Gjeldende adelskalender

1.Oscar Mathisen      NOR 43,4-2.17,4-8.36,3-17.22,6 192,960
2.Kristian Strøm      NOR 44,7-2.21,7-8.33,7-17.59,6 197,283
3.Vasilij Ippolitov     RUS 45,4-2.22,2-8.41,6-17.35,5 197,735
4.Nikolaj Strunnikov    RUS 45,1-2.23,8-8.42,9-17.59,8 199,313
5.Thomas Bohrer       AUT 44,8-2.23,8-8.51,0-17.51,0 199,383
6.Peder Østlund       NOR 45,2-2.22,6-8.51,8-17.50,6 199,443
7.Ole Mamen         NOR 46,3-2.26,7-8.37,0-17.50,3 200,415
8.Martin Sæterhaug     NOR 45,2-2.23,4-8.52,1-18.28,6 201,640
9.Moje Öholm        SWE 44,8-2.23,6-9.01,2-18.24,0 201,987
10.Jakov Melnikov      RUS 46,6-2.26,5-8.50,1-17.53,4 202,113
11.Henning Olsen      NOR 44,9-2.25,0-8.53,9-18.30,3 202,138
12.Gunnar Strömstén     FIN 46,2-2.25,4-8.53,3-18.04,0 202,197
13.Jaap Eden        NED 48,2-2.25,4-8.37,6-17.56,0 202,227
14.Julius Skutnabb     FIN 47,2-2.25,7-8.46,0-18.06,8 202,707
15.Sverre Aune       NOR 47,6-2.27,8-8.33,8-18.12,0 202,847
16.Johan Schwartz      NOR 46,6-2.26,0-8.51,2-18.09,4 202,857
17.Platon Ippolitov     RUS 47,2-2.27,2-8.44,2-18.08,0 203,087
18.Rudolf Gundersen     NOR 44,8-2.26,6-8.54,0-18.41,0 203,117
19.Sigurd Mathisen     NOR 44,4-2.26,2-9.05,2-18.35,2 203,413
20.Arvo Tuomainen      FIN 45,8-2.27,3-8.54,4-18.22,2 203,450
21.Eric Blomgren      SWE 46,6-2.28,1-8.50,7-18.09,3 203,502
22.Trygve Lundgreen     NOR 46,6-2.27,3-8.52,5-18.15,3 203,715
23.Julius Seyler      GER 46,2-2.27,6-9.02,0-18.05,0 203,850
24.Bjarne Frang       NOR 44,3-2.24,4-9.10,9-18.47,7 203,908
25.Frithjof Paulsen     NOR 47,1-2.28,7-8.50,7-18.09,3 204,202
26.Theodor Pedersen     NOR 46,0-2.26,9-8.52,9-18.44,1 204,462
27.Väinö Wickström     FIN 46,2-2.27,3-9.00,4-18.25,3 204,605
28.Otto Andersson      SWE 46,8-2.26,9-8.53,4-18.31,8 204,697
29.Antti Wiklund      FIN 47,4-2.24,2-9.01,4-18.24,0 204,807
30.Arne Schrey       FIN 45,4-2.24,4-9.07,6-18.55,2 205,053
30.Vladimir Kalinin     RUS 45,2-2.28,8-9.04,2-18.51,0 205,770
28.Walter Tverin      FIN 46,0-2.28,5-9.06,4-18.35,4 205,910
Clas Thunberg FIN 46,3-2.26,7-9.05,0-18.48,9 206,145
Waldemar Bergström FIN 48,4-2.35,0-8.46,0-18.15,5 207,442
Gustav Gulbrandsen NOR 46,9-2.29,8-9.03,9-18.43,9 207,418
Sigurd Syversen NOR 46,2-2.29,9-9.00,0-18.51,9 206,762
Axel Lindholm FIN 47,1-2.30,2-9.13,0-19.02,0 209,567
Arvo Jalovaara FIN 49,1-2.30,8-9.03,5-18.35,0 209,467
Alfred Strömstén FIN 49,3-2.34,8-9.09,8-18.41,4 211,950
Gösta Strömstén FIN 50,0-2.34,8-9.17,1-18.58,9 214,255
Axel Blomqvist SWE 45,2-2.30,7-9.10,1-18.34,0 206,143
Ilmari Danska FIN 47,4-2.35,4-9.32,0-19.59,6 216,380
Aksel Belewicz FIN 48,9-2.35,2-9.38,2-20.12,3 219,068
Harald Strøm       NOR 51,8-2.42,3
Ole Olsen        NOR 50,8-2.33,7-9.10,5
Oskar Olsen NOR 45,0-2.30,4-9.17,1-18.37,2 206,703
Hans Trygve Hansen NOR 47,8-2.31,9-9.07,2
Roald Larsen NOR 47,3-2.32,5-8.50,4
Rolf Reiersen NOR 51,2-2.50,0
Eugen Berntzen NOR 48,0-2.37,0-9.21,7
Olav Olsen NOR 47,3-2.32,7-9.00,3
Gustaf Wiberg SWE 46,6-2.31,5-9.09,2-19.05,8 209,310
Petrus Axelson SWE 47,2-2.29,0-8.56,2-18.29,3 205,952
Knut Sundheim NOR 49,3-2.36,7-9.24,0
Harald Halvorsen NOR 51,1-2.56,9-10.17,5